Carissa van der Heijden

GZ-psycholoog/ psychotherapeut i.o.

Ik ben Carissa van der Heijden (1978).

 

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ben ik als basispsycholoog gaan werken in de basis GGZ (volwassenen en jeugd) en heb ik ook een jaar als gedragstherapeut in een justitiële jeugdinrichting gewerkt. Na mijn GZ-opleiding in de basis en specialistische zorg waarbij ik de richtingen kinder-en jeugd en volwassenen gecombineerd heb, heb ik vervolgens een aantal jaar in de basis GGZ/Specialistische GGZ gewerkt. Hierna werkte ik 8 jaar op een forensische psychiatrische polikliniek als GZ-psycholoog. Sinds 2017 ben ik als freelancer gaan werken op verschillende praktijken en sinds april 2019 werk ik met veel plezier bij Psychotherapie Centrum Breda.

 

In de loop der jaren heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van onder andere angstklachten, burn-outklachten,persoonlijkheidsproblematiek, agressieregulatieproblemen, depressie, negatief zelfbeeld en trauma. Ik ben geregistreerd als cognitief gedragstherapeut en senior schematherapeut. Ik werk dan ook vaak met een combinatie van cognitief gedragstherapeutische en schematherapeutische technieken en EMDR.  Naast mijn BIG registratie als GZ psycholoog onder nummer 29066756425, ben ik lid van de VGCT, de Vereniging van schematherapie en de VEN (EMDR vereniging) en heb ik een kwaliteitsstatuut. Sinds september 2021 ben ik -met veel plezier- in opleiding tot psychotherapeut.

 

In mijn werk als psycholoog vind ik het belangrijk om goed stil te staan bij de hulpvraag en doelen waarmee u zich aanmeldt. Samen kijken we hoe u het door u gewenste resultaat kunt bereiken.
In mijn behandelingen vind ik veiligheid, humor, vertrouwen en warmte daarnaast belangrijke basiselementen zonder de pijn te omzeilen. Ik probeer een goede balans te vinden tussen confrontatie, kracht, vertrouwen in jezelf, warmte en luchtigheid.